Ευλογία βασιλόπιτας ΚΕΔ

Στην εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος το Σάββατο 12 Ιανουαρίου.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α. π. Μάξιμος Παπαγιάννης, ο διευθυντής του Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Χρυσόστομος Συμεωνίδης, ο Δήμαρχος Τανάγρας, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκοψε την Βασιλόπιτα, αφού την ευλόγησε ο Επίσκοπος Διαυλείας και αμέσως μετά ο υπεύθυνος του κέντρου εκκλησιαστικής διακονίας π. Συμεών Βολιώτης καλωσόρισε όλους όσοι βρίσκονταν στην εκδήλωση, ενώ ο Μητροπολίτης Θηβών ευχήθηκε για τη νέα χρονιά να αγωνιστούμε για το κοινό καλό, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά για τους γύρω μας. «Εύχομαι να αντέξουμε, να κρατήσουμε το χαμόγελο μας και με τη βοήθεια του Θεού θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες» τόνισε ο Μητροπολίτης.

Αμέσως μετά η ορχήστρα «Κανών» της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής με επικεφαλής τον π. Ειρηναίο Νάκο και τον κ. Γιώργο Δεμελή, τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια.