Ημερίδα ενημέρωσης σε Σουηδούς και Έλληνες φοιτητές

Την Τρίτη 27/12/2012 στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας έγινε Ημερίδα με θέμα την ρύπανση του Ασωπού και των υπόγειων υδάτων με βαρέα μέταλλα.

Η ημερίδα είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και απευθύνονταν σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και καθηγητές τριών (3) Πανεπιστημίων της Σουηδίας και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.Την βασική ενημέρωση ανέλαβε να κάνει ο εκπρόσωπος του ΙΤΑΠ κ. Αθανάσιος Παντελόγλου, ο οποίος μιλώντας αγγλικά, αναφέρθηκε διεξοδικά στο ιστορικό της ρύπανσης από την εγκατάσταση των βιομηχανιών μέχρι τις σημερινές ημέρες.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή κατά τη διάρκεια που ήταν αυτός δήμαρχος, από το 2007 που αναδείχθηκε το πρόβλημα του εξασθενούς χρωμίου με την κατασκευή διυλιστηρίου, την επιδημιολογική μελέτη, το μητρώο βιομηχανιών, μέχρι τις προσφυγές στην Ε.Ε., και κατά παντός υπευθύνου για την ρύπανση αλλά και των αρμοδίων οργάνων του ΥΠΕΚΑ. Τόνισε ότι όταν ανέλαβε δεν βρήκε καμία ανάλυση για το νερό, παρά μόνο ένα καμένο δημαρχείο…
“Δυστυχώς ότι γίνεται στη χώρα μας, γίνεται χωρίς σχεδιασμό” σημείωσε ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Ευάγγελος Γεωργίου, επικεντρώνοντας μεγάλο μέρος της ευθύνης του προβλήματος στην έλλειψη Πολεοδομικού Σχεδιασμού στην περιοχή. Στο τέλος ο κ. Γεωργίου ευχαρίστησε καθηγητές και φοιτητές για την επίσκεψή τους στο Δήμο, προσφέροντας τους φιλοξενία, όπως έχει γίνει και με τα πανεπιστήμια των αρχαιολόγων, για να συμμετέχουν στην λύση του προβλήματος με όποιο τρόπο μπορούν.
Η επικεφαλής Σουηδή καθηγήτρια, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την πρόσκλησή του, είπε ότι σαν πολεοδόμος υπόσχεται να μελετήσουν τα δεδομένα και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, χωρίς όμως να υπόσχεται κάποια άμεση λύση.
Στο τέλος απαντήθηκαν ερωτήσεις των φοιτητών και ξεναγήθηκαν στη συνέχεια στις όχθες του Ασωπού.
Στην ημερίδα μεταξύ άλλων ήταν και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Κορλός και Βασίλης Βλάχος, η Δημοτική Σύμβουλος κα Λιάνα Κακάλια και αρμόδιοι για το περιβάλλον υπάλληλοι του Δήμου Τανάγρας.

SONY DSC
SONY DSC