Ένα μύθο θα σας πω

¨Σημαντικό δεν είναι το έχειν αλλά το είναι¨ – Μακαριώτατος Αρχιεπισκόπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος


Παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα του ΚΕΔ και παραδοσιακή μουσική από μαθητές του ιδρύματος βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής –παράρτημα Οινοφύτων.
Σημαντικό δεν είναι το έχειν αλλά το είναι», με αυτή τη φράση ξεκίνησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπισκόπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τον χαιρετισμό του πρός τα εκατοντάδες παιδιά και τους γονείς του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016.

«Στόχος μας δεν είναι απλώς να παρέχουμε κάποια εκπαίδευση και γνώσεις στα παιδιά, αλλά βαθύτερη καλλιέργεια. Αυτό είναι που έχουμε ανάγκη», τόνισε με έμφαση ο Μακαριώτατος.

Στην εκδήλωση με τίτλο: «Ένα μύθο θα σας πώ»  στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Οινοφύτων του Νομού Βοιωτίας, παρευρέθηκε ο Μακαριωτάτος Αρχιεπισκόπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος απο τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη.
Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος αφενός οι μαθητές των παραδοσιακών οργάνων της Σχολής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών – Παράρτημα Οινοφύτων, τους οποίους παρουσίασε ο Υπεύθυνος Μουσικής του Ιδρύματος κ. Γεώργιος Δεμελής και αφετέρου τα παιδιά των Χορευτικών Τμημάτων του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, τα οποία παρουσιάσε η δασκάλα τους κα. Χριστίνα Στέρπη.

Ο Μακαριώτατος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την εκδήλωση και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι πολύ συγκινημένος, «διότι τα παιδιά αυτό που παρουσίασαν το ζούσαν με την ψυχή τους». Επίσης, ο Μακαριώτατος έκανε ειδική αναφορά στη Σχολή του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στα εκπαιδευτικά προγράμματα που λειτουργούν στα Οινόφυτα εδώ και τέσσερα χρόνια. Παρότρυνε μαλιστα τον κ. Δεμελή να δημιουργήσει σύντομα μια Ορχήστρα και στα Οινόφυτα εφάμιλλη ίσως και ανώτερη με την ορχήστρα ΚΑΝΩΝ της Αρχιεπισκοπής.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μακαριώτατος συνεχάρη της ψυχή του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων κ. Σοφία Λιάπη -Ράπτη, τον υπεύθυνο μουσικής του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής κ. Γεώργιο Δεμελή, την χοροδιδάσκαλο κα. Χριστίνα Στέπη και τους δασκάλους των παραδοσιακών οργάνων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια έκπληξη που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά για να εκφράσουν την αγάπη τους και τις ευχαριστίες τους στον Πρωτοσύγκελλο π. Συμεών, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια έχει την ευθύνη του πνευματικού έργου του Κέντρου.
Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε με θερμά και ζεστά λόγια για τον π. Συμεών λέγοντας πως «ο π. Συμεών είναι το δεξί μου χέρι στη διοίκηση και διαποίμανση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το αξίωμα του είναι πολύ μεγάλο και έχει πολλές διακρίσεις, αλλά μεγαλύτερες διακρίσεις είναι αυτές που δίνουν τα παιδιά».