1ο αντάμωμα παραδοσιακών χορευτικών “ΔΩΣΕ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ”

Αρχιεπίσκοπος : «Επενδύστε στα παιδιά σας. Δώστε τους ό,τι καλύτερο έχετε, είτε οικονομικό, είτε πνευματικό.

Και όταν δοθεί μέσα από την καρδιά και αξιοποιηθεί θα γίνει θησαυρός

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Ανοιχτό Θέατρο Οινοφύτων το πρώτο Αντάμωμα Παραδοσιακών χορευτικών με τον γενικό τίτλο «Δώσε του χορού να πάει».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, ενώ παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Υπεύθυνος Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής π. Αναστάσιος Βλαβιανός, ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητας Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής κ. Ηλίας Κουρεντής, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, η κ. Μαίρη Πίνη, Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, κληρικοί και λαϊκοί.

Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στην αξία της παράδοσης, ενώ συνεχάρη όλους αυτούς, που όπως είπε, κουράζονται για να κρατούν αναμμένη την δάδα της παράδοσης.

Κατόπιν παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από πολιτιστικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής, ενώ συνόδευε η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Αρχιεπισκοπής .Αμέσως μετά την παράσταση ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους όσοι συνεργάστηκαν για την εκδήλωση, ενώ κάλεσε τους γονείς να επενδύουν στα παιδιά τους. «Επενδύστε στα παιδιά σας. Δώστε τους ό,τι καλύτερο έχετε, είτε οικονομικό, είτε πνευματικό. Και όταν δοθεί μέσα από την καρδιά και αξιοποιηθεί θα γίνει θησαυρός» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Θηβών με αφορμή την εορτή του Αρχιεπισκόπου στις 15 του μηνός του ευχήθηκε χρόνια πολλά, ευλογημένα και δημιουργικά και να του χαρίζει ο Θεός μακροημέρευση.

Την εκδήλωση παρουσίαζε η κ. Ευαγγελία Ζάχαρη, ενώ την άρτια Οργάνωση και τον Συντονισμό είχε η κ. Σοφία Λιάπη υπεύθυνη του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας 

Πρίν την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων
Συμμετείχαν τα χορευτικά:

  • Ένωση Μικρασιατών Θήβας ζωντάνεψαν χορούς από την Ερυθραία της Μικράς Ασίας σε χοροδιδασκαλία της κας Χριστίνας Στέρπη
  •  Πολιτιστικός Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού μετέφερε στην ορχήστρα του ανοικτού Θεάτρου, χορούς & τραγούδια από την Ρόδο και τα Δωδεκάνησα σε χοροδιδασκαλία του κ. Χριστόφορου Λιάγκα.
  • Εκπολιτιστικός & Μορφωτικός  Σύλλογος Παλιούρα “Η Αγάλη” οι χορευτές του λικνιστήκαν στα συρτά και τους μπάλους των Κυκλάδων  σε χοροδιδασκαλία του κ. Δημητρίου Καρβελά.
  • Εκπολιτιστικός –Επιμορφωτικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Βαθέως Αυλίδος, χόρεψαν τους κλασικούς αρβανίτικους τοπικούς χορούς της Αττικό-Βοιωτίας υπό την χοροδιδασκαλία του κ. Παναγιώτη Κόρδη.
  • Σύλλογος Φίλων Θερμαϊκού “ΑΠΟΛΛΩΝ”,  ταξίδεψε από την Μακεδονία, για να συμμετάσχει, σε μια εκδήλωση, που εκφράζει τα οράματα του Μακαριώτατου «περί Πολιτισμού, συνέχισης της παράδοσης και μεταλαμπάδευσης στις νεώτερες γενιές και κυρίως τα παιδιά και τους νέους. Χοροδιδάσκαλος κ. Γιάννης  Τσαλίκης
  • Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων ως οικοδεσπότες της εκδήλωσης, έκλεισαν τελευταίοι το  1ο Αντάμωμα Χορευτικών Παραδοσιακών Συγκροτημάτων μεταφέροντας επί σκηνής χορούς, από την Δυτική Θράκη σε χοροδιδασκαλία της κας. Χριστίνας Στέρπη.

Βαλάση Στέλλα -σαντούρι
Δεμέλης Γιώργος -κανονάκι
Μαυρόπουλος Ορέστης -βιολί
Νιάρχος Ανδρέας -κρουστά
Ξουλόγης Γιώργος -κιθάρα
Σδούκος Παναγιώτης -τραγούδι
Χάρης Χρήστος –κλαρίνο

Ακολούθησε κέρασμα για τα χορευτικά συγκροτήματα στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας