Μια Θάλασσα Τραγούδια για τον Αρχιεπίσκοπο

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου,

πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Οινοφύτων, στα πλαίσια των 23 Αναργυρείων, η συναυλία της λήξης των μαθημάτων της Παιδικής Χορωδίας του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων με τον τίτλο «Μια Θάλασσα Τραγούδια».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, ενώ παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας.

Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στην αξία της ελληνικής μουσικής, ενώ συνεχάρη όλους αυτούς, που όπως είπε, κουράζονται για να κρατούν αναμμένη την δάδα του πολιτισμού.
Κατόπιν παρουσιάστηκαν τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών από την χορωδία, ενώ συνόδευε η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και η μαθητική ορχήστρα του Παραρτήματος Οινοφύτων, του Εργαστηρίου Παραδοσιακής Μουσικής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό την καθοδήγηση της κας. Μαρίας Κοτζάστρατη στο πιάνο.

Αμέσως μετά την συναυλία ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους όσοι συνεργάστηκαν για την εκδήλωση, ενώ τίμησε και ευχαρίστησε την ερμηνεύτρια Σοφία Μάνου για την διδασκαλία των τραγουδιών, με έναν ασημένιο Σταυρό.
Την εκδήλωση παρουσίαζε η κα. Εύη Λιάπη ενώ την άρτια Οργάνωση και τον Συντονισμό της συναυλίας με την βοήθεια των εθελοντών και φίλων του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας είχε η κα. Σοφία Λιάπη, υπεύθυνη του Κέντρου.