Από τόπο σε τόπο – Οινόφυτα

Από τόπο σε τόπο Οινόφυτα

Στο δικό μας όμορφο τόπο ,με τους δικούς μας ξεχωριστούς και όμορφους ανθρώπους ,το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων φιλοξένησε την τηλεοπτική εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» με τον μουσικολόγο και λαογράφο, Χρήστο Μυλωνά!

Ένα μοναδικό τρήμερο γυρισμάτων…18-19-20 Οκτωβρίου 2019.
Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.  Ιερώνυμο Β΄ και στην γενέτειρά  του ,τα Οινόφυτα Βοιωτίας, εκεί που μεγάλωσε και έζησε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια.
Ο Μακαριώτατος μαζί με τον κ.Μυλωνά περπάτησε στα μέρη που μεγάλωσε και έδωσε μια σπάνια και ιδιαιτέρως αποκαλυπτική συνέντευξη, γεμάτη συγκίνηση και αγάπη
Η υπεύθυνη του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας κ. Σοφία Λιάπη μας ξενάγησε στους χώρους του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας και μας μίλησε για τις δράσεις τους.
Μικροί μαθητές του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας μας μίλησαν για την αγάπη τους στην παραδοσιακή μουσική και ιδιαίτερα για το σαντούρι.
Η ομάδα ραπτικής του ΚΕΔ μας έδειξε πως δημιουργείται μια παραδοσιακή φορεσιά , ενώ στο χώρο βρίσκονταν φορεσιές από το βεστιάριο του ΚΕΔ.
Ζήσαμε το έθιμο του παραδοσιακού αρβανίτικου αρραβώνα στο παλαιότερο σπίτι των Οινοφύτων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας στη συνέντευξή του μας μίλησε για την σχέση του με τον Μακαριώτατο και την αγάπη του προς το πρόσωπό του και τα Οινόφυτα.
Στο λόφο των Αγίων Αναργύρων στα Οινόφυτα παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας ( χοροδιδάσκαλος:Στέρπη Χριστίνα ) και τα παραδοσιακά αρβανίτικα φαγητά και γλυκά της περιοχής μας φτιαγμένα από τα μέλη και φίλους του ΚΕΔ.
Η πρώτη προβολή της εκπομπής έγινε ανήμερα τα Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2019.