Εγκαίνια του Κέντρου Νεότητος και Μουσικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

Εγκαίνια του Κέντρου Νεότητος και Μουσικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
«Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.


Μέσα σε κλίμα χαράς αλλά συνάμα και συγκίνησης, τελέστηκαν σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, τα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητος και Μουσικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παιδική χορωδία του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων υπό τη διεύθυνση της κας Σοφίας Μάνου και την Ορχήστρα Καθηγητών της Σχολής υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Δεμελή.
Ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος, Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς και όλους τους παρεβρισκόμενους, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην ανακαίνιση του κτιρίου και την ανάγκη δημιουργίας του αναφέροντας χαρακτηριστικά: “ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ευαισθητοποιημένη από τις σταθερές και διαχρονικές αξίες, όπως αυτές εκφράζονται μέσω του πνεύματος και του πολιτισμού, θεμελιώνει έναν ακόμη χώρο προώθησης αυτών των αξιών και δημιουργεί μια δυναμική η οποία θα λειτουργήσει αναπαραγωγικά και εξελικτικά για αυτούς οι οποίοι θα πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια και θα καταστούν οι ίδιοι οι αυριανοί φορείς και διδάσκαλοι αυτής της πλούσιας παράδοσης και καταπληκτικής κληρονομιάς. Σε αυτή την κληρονομιά ανήκουμε και εμείς, μια κληρονομιά η οποία διαφυλάσσει αιώνες πολιτισμού”.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης συνεχάρη την Ιερά Αρχιεπισκοπή για αυτό το κόσμημα στο Κέντρο της Αθήνας και δεσμεύτηκε ο Δήμος της Αθήνας να γίνει φιλόξενος και πάλι για να επιστρέψουν οι Αθηναίοι στον τόπο τους.
Την Τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, με τον νέο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη, τον Γεν. Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητας Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνο, τον Αρχιδιάκονο π. Ιωάννη Μπούτση και τον διάκονο π. Δημήτριο Μανώλη.
Τους ύμνους έψαλλε Βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του χοράρχου κ. Κώστα Αγγελίδη.
Ο Μακαριώτατος στο χαιρετισμό μου αναφέρθηκε στις επενδύσεις, τονίζοντας ότι: “Στο χώρο της Εκκλησίας η καλύτερη επένδυση είναι η επένδυση στα παιδιά μας. Το μεγάλο πρόβλημα της εποχής είναι το ξεστράτισμα και όταν υπάρχει είναι δύσκολη η επιστροφή. Επενδύοντας λοιπόν νωρίς, η οικογένεια και η εκκλησία, είναι ότι καλύτερο. Επένδυση στην ψυχή του ανθρώπου, του παιδιού, στα γράμματα, στις λεπτές πτυχές που συγκινείται η ψυχή, στη μουσική παιδεία”.
Απευθυνόμενος στον κ. Παντελεήμων Μπούμπουρα, ο Μακαριώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ο θεός με ένα τρόπο που μόνο αυτός ξέρει στέλνει τους ανθρώπους εκείνους που ανοίγουν τις πόρτες. Σε όλο αυτό το έργο, την πόρτα την άνοιξε ο κ. Μπούμπουρας και δημιουργήθηκε αυτό το μικρό θαύμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που ανέλαβε όλο αυτό το έργο και στην οικογένεια του, οι οποίοι αγκάλιασαν με αγάπη αυτή την προσφορά”.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Δημόπουλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρέσβης της Ουκρανίας, Βουλευτές, Αρχιερείς, Ιερείς και πλήθος κόσμου.