Ευλογία Βασιλόπιτας 2019

Αρχιεπίσκοπος: “Η καλύτερη επένδυση ενός ζευγαριού είναι στα παιδιά”

Να προσπαθούν για την εσωτερική καλλιέργεια, ανάπτυξη και πρόοδο των παιδιών τους κάλεσε τους γονείς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την εκδήλωση του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων για την ευλογία της Βασιλόπιτας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβρίηλ, ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος είχε την ευθύνη της παρουσίασης και του συντονισμού της εκδήλωσης, Διευθυντές των υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας και η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας, Τοπικές Αρχές, κλήρος και λαός.

Με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς ο Μητροπολίτης Ιλίου ευλόγησε την Βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μουσική παράσταση από την παιδική χορωδία του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας υπό την Διεύθυνση της κ. Σοφίας Μάνου, ενώ την χορωδία συνόδευσαν μέλη της Ορχήστρας ΚΑΝΩΝ.

Μετά τους χαιρετισμούς του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Παυλίδη, Καθηγούμενου της Ι.Μ.. Οσίου Λουκά, εκπροσώπου του Μητροπολίτη Θηβών, του Δημάρχου, αλλά και της αντιπεριφερειάρχου, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι το Κέντρο αυτό έχει δημιουργηθεί για τα παιδιά και κάλεσε τους γονείς να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την πρόοδο, την εσωτερική καλλιέργεια και ανάπτυξη των παιδιών τους, χαρακτηρίζοντας τα παιδιά την καλύτερη επένδυση. Μίλησε για τις δυσκολίες που υπήρχαν στην Βοιωτία, όταν ο ίδιος ήταν μικρός και υπογράμμισε ότι σήμερα για τα παιδιά δεν είναι αρκετό μόνο ότι θα μάθουν στο σχολείο, αλλά πρέπει να μάθουν και από άλλους χώρους, ενώ επεσήμανε, ότι ο καθένας από εμάς πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για το καλό των νέων.
Έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στη βιβλιοθήκη, αλλά και στο Μουσείο που έχει δημιουργήσει στα Οινόφυτα με ό,τι του έχουν δωρίσει κατά τις επίσημες επισκέψεις του στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, μάλιστα, ανέφερε αναλυτικά το πρόγραμμα και τις δράσεις της βιβλιοθήκης «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’» παρουσιάζοντας τα εκπαιδευτικά και πιστοποιημένα σεμινάρια που διοργανώνει, καθώς και τις επιστημονικές συνεργασίες.
Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Θηβών για την αγάπη του στο Κέντρο, την κ. Σοφία Λιάπη-Ράπτη, υπεύθυνη του Κέντρου, καθώς και όλους τους συνεργάτες για τη μέριμνά τους.
Αμέσως μετά βράβευσε τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου Οινοφύτων προσφέροντάς τους τιμητικό έπαινο, καθώς και συμβολικό χρηματικό ποσό, για τις επιδόσεις τους κατά την περυσινή διδακτική χρονιά.
Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον διάλογο Εκκλησίας – Πολιτείας τόνισε ότι συνεχίζεται σε πολύ καλό κλίμα και από τις δυο πλευρές, ενώ σημείωσε ότι η Ιεραρχία είναι αυτή που αποφασίζει και όχι η σύνοδος ή ο Αρχιεπίσκοπος, με την σύμφωνη γνώμη πάντα των κληρικών. Ο Αρχιεπίσκοπος, επεσήμανε, μάλιστα, ότι μόλις τελειώσει ο διάλογος θα συγκληθεί η έκτακτη ιεραρχία

Τέλος ο Πανοσιολογιωτατος Αρχιμανδρίτης π.Σεραφειμ Παυλίδης,ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά δώρισε στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας αντίγραφο της πιστόλας του Αθανασίου Διάκου.

Στο χώρο λειτουργούσε έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς από το βεστιάριο του ΚΕΔ.