“Στο κάστρο το παλιό”

Την αυλαία για τα 23α Αναργύρεια άνοιξε το ΚΕΔ Οινοφύτων

 Με ένα μαγευτικό σεργιάνι  παραδοσιακών χορών από την Ελλάδα, κυρίως το Αιγαίο και την Κρήτη, με τίτλο «Στο Κάστρο το παλιό»,  από τα Χορευτικά Τμήματα του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας  Οινοφύτων, ξεκίνησαν, το βράδυ της Τρίτης  25 Ιουνίου,  στο Ανοιχτό Θέατρο Οινοφύτων, τα 23α Αναργύρεια.
Οι χορευτές, από τα παιδικά τμήματα μέχρι τα τμήματα ενηλίκων, μας  χάρισαν μια υπέροχη βραδιά, μας γέμισαν υπερηφάνεια  για τον Τόπο μας, την παράδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμά μας. Για την ελληνική λεβεντιά.
Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε  ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, ο οποίος  καλωσόρισε τους χορευτές που μετείχαν σε αυτό το ταξίδι παραδοσιακών χορών αλλά και όσους κατέκλυσαν το θέατρο για να  παρακολουθήσουν τα 23α Αναργύρεια τα οποία χαρακτήρισε «Μια εκδήλωση πολιτισμού που αποτελεί θεσμό για τον τόπο μας, ξεκίνησε και διατηρείται  με όρεξη και ζωντάνια εδώ και 24 χρόνια».
Ο Δήμαρχος Τανάγρας εξήρε το έργο και την έντονη πολιτιστική δραστηριότητα του ΚΕΔ Οινοφύτων λέγοντας «Τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Αναργυρείων,  έχουμε την τιμή να καμαρώνουμε ένα “Φυτώριο με Πολιτισμική Ταυτότητα” που έχει δημιουργήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος Β’, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ. Δεκάδες παιδιά δραστηριοποιούνται στην Μουσική, στους Παραδοσιακούς χορούς, στη ζωγραφική, τα πνευματικά παιχνίδια και   σε πολλές άλλες δράσεις».
Ο κ. Περγάλιας κατέληξε λέγοντας «Θα ήθελα, λοιπόν, να τονίσω ότι κι εμείς με την σειρά μας,  ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας, ως Αρωγοί και Συμπαραστάτες, στους μικρούς μαχητές, αλλά και σε όλους τους γονείς, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και θα υποστηρίζουμε κάθε σας όνειρο, κάθε σας προσδοκία, έχοντας μόνο ένα σκοπό: «ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ» διότι μόνο αν επενδύσουμε στον πολιτισμό αυτής της χώρας θα είμαστε άξιοι του ηχηρού  παρελθόντος μας».
Ήταν πραγματικά μια ακόμα άψογη εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το ΚΕΔ Οινοφύτων, με υπεύθυνη την κα Σοφία Λιάπη,
Τα εξαιρετικά σκηνικά ήταν του κ. Παναγιώτη Ιατρέλλη.