Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στα σχολεία των Οινοφύτων

Επίσκεψη στα σχολεία των Οινοφύτων πραγματοποίησε την Παρασκευή 18-11-2011 το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος,

υποσχόμενος στους καθηγητές και μαθητές την καθιέρωση της βράβευσης του καλύτερου σε βαθμούς μαθητή από κάθε τάξη και την προοπτική της περαιτέρω βοήθειας του στις σπουδές του στην παραπάνω εκπαιδευτική βαθμίδα.

“…Δεν σημαίνει ότι αυτός που είναι καλύτερος μαθητής είναι και καλύτερο παιδί, αλλά θέλουμε να δώσουμε ένα κίνητρο ανταγωνιστικότητας” ξεκαθάρισε ο κ. Ιερώνυμος στα παιδιά, ενώ ζήτησε από τους καθηγητές να κάνουν γνωστό στην εκκλησία τις περιπτώσεις παιδιών που έχουν ανάγκη από οικονομική ή άλλη στήριξη, “…χωρίς όμως να πλήττεται η αξιοπρέπεια τους” τόνισε.
Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος έδωσε στους διευθυντές των σχολείων τον 1ο τόμο του βιβλίου του “Χριστιανική Βοιωτία”

 Ο κ. Ιερώνυμος έχοντας πάντα δίπλα του τον π. Συμεών τον σύστησε στους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως στα παιδιά, που τους παρότρυνε να πηγαίνουν κάθε Σάββατο στο Κέντρο Εκκλησιαστική Διακονίας Οινοφύτων και να συζητάνε μαζί του κάθε πρόβλημα που τους απασχολεί. Εξάλλου ο π. Συμεών θα είναι και ο σύνδεσμος των κατοίκων της περιοχής με τον Αρχιεπίσκοπο που θα μαθαίνει απ΄αυτόν τα προβλήματα που απασχολούν το ποίμνιο του.

Πρώτο επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια το Γυμνάσιο και το Λύκειο, ακολουθούμενος από μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και της υπεύθυνης του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας κ. Σοφίας Λιάπη .