Ευλογία Βασιλόπιτας 2014

Ο Αρχιεπίσκοπος γιόρτασε την «ημέρα της μητέρας» σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση


Να δώσουν γερά θεμέλια στα παιδιά τους κάλεσε τους γονείς ο Αρχιεπίσκοπος στην εκδήλωση για την ευλογία της βασιλόπιτας στις 2 Φεβρουαρίου 2014 στο κέντρο εκκλησιαστικής διακονίας στα Οινόφυτα ,όπου έδωσε το παρών για να βραβεύσει τους μαθητές και μαθήτριες των Οινοφύτων που αρίστευσαν.

Ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π.Συμεών Βολιώτης πνευματικά υπεύθυνος του κέντρου εκκλησιαστικής διακονίας έκανε την εναρκτήρια ομιλία και καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τους αρχιερείς και όλους όσοι παρευρίσκονταν στην αίθουσα και αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή, που έχει χαρακτηριστεί και ως γιορτή της μητέρας.

Ο Μητροπολίτης Θηβών λίγο πριν ευλογήσει την Βασιλόπιτα, είπε πως «σε μια εποχή με τόση καταχνιά στη ζωή μας είναι πολύ όμορφο που είμαστε όλοι τόσο κοντά» ενώ ευχήθηκε για την νέα χρονιά να είναι ελπιδοφόρος.
«Να κρατήσουμε την αισιοδοξία μας, το χαμόγελό μας και να εκφράσουμε την ανθρωπιά, την αγάπη και την στήριξη» είπε στην συνέχεια και συνεχάρη τον π. Συμεών, αλλά και όλους τους συνεργάτες του Κέντρου για την προσφορά τους.
Η χορωδία της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου «Ελληνορθόδοξη Παράδοση», με διευθυντή τον π. Λάμπρο Ανδρεάκη έψαλλε ύμνους της Υπαπαντής και παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα στην γιορτή της μητέρας.
Μετά την ευχάριστη παρουσίαση της χορωδίας ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον π. Λάμπρο για την όμορφη μουσική παράσταση ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον π. Συμεών Βολιώτη, τον οποίο χαρακτήρισε «ψυχή του κέντρου», για την διοργάνωση της εκδήλωσης.
Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε, επίσης, στο σκοπό δημιουργίας του «Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας» και το πόσο βοηθάει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
«Μας πικραίνει σήμερα το γεγονός, ότι άνθρωποι με ταλέντα τα κρατάνε για τον εαυτό τους. Δεν προσφέρουν στους άλλους. Αυτό είναι η μεγάλη αρρώστια και αυτό πρέπει να θεραπεύσουμε» είπε με έμφαση, ενώ συνέχισε μιλώντας για την σημασία της εκπαίδευσης και της παιδείας μέσα από το κέντρο αυτό.
Μιλώντας για τους αριστούχους μαθητές ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως «δεν κάνουμε διάκριση σε καλούς και μη καλούς μαθητές, απλώς θέλουμε να τους θυμίζουμε ότι κάποιοι είναι πλάι τους, τους σκέφτονται και θέλουν να τους βοηθήσουν». Ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο και κάλεσε τους γονείς να προσφέρουν δυνατά και γερά εφόδια.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος βράβευσε τα 38 παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου Οινοφύτων.
Τέλος στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα ολιγόλεπτο οπτικοακουστικό υλικό προς τιμήν της μητέρας του Αρχιεπισκόπου, Δήμητρας Λιάπη με φωτογραφίες και στιγμές της ζωής της.
Στο χώρο λειτουργούσε έκθεση ζωγραφικής από τα παιδικά τμήματα ζωγραφικής του ΚΕΔ αφιερωμένη στη μητέρα …