Ο Μακαριώτατος στο 2ο Αρβανίτικο Αντάμωμα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος Β΄ παρεβρέθηκε στο 2ο Αρβανίτικο Αντάμωμα,

που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Οινοφύτων “Άμπελος”, στο λόφο των Αγίων Αναργύρων στα Οινόφυτα Βοιωτίας, το Σάββατο 28 Μαΐου το οποίο πραγματοποιήθηκε στο λόφο των Αγίων Αναργύρων στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Ο κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη έγινε δεκτός από πλήθος κόσμου που είχε κατακλείσει το λόφο των Αγίων Αναργύρων.
Ο Μακαριώτατος στο χαιρετισμό του, αλλα και σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, συνεχάρη τους διοργανωτές, χαρακτήρισε όαση τέτοιου είδους εκδηλώσεις και τόνισε την σημασία που έχει η παράδοση για την πορεία του τόπου μας και την ιστορία μας, διότι οπως χαρακτηριστικά τόνισε “παράγει αντισώματα”.
Τον Μακαριώτατο καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΜΠΕΛΟΣ κ. Σταμάτης Ράπτης.
Κάτα τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Μακαριώτατος απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε ανθρώπους που έχουν συμβάλει στην διατήρηση και προβολή της ιστορικής παραδοσης των Αρβανιτών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναπαράσταση του Αρβανίτικου αρραβώνα και στη συνέχεια τα χορευτικά του τμήματος Ελληνικών χορών Καλυβίων Θορικού, του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου Αυλίδας, του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων και της “Γρίζας”, αντάμωσαν ανά δύο επί σκηνής.
Η βραδιά συνεχίστηκε με αρβανίτικο γλέντι με το Σπύρο Μπρέμπο, τον Παναγιώτη Λάλεζα και τις ορχήστρες τους, που κράτησε μέχρι το πρωί.