Πρόληψη – ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού

Την εικαστικό και ποδηλατοδρόμο, ένθερμη αγωνίστρια κατά του καρκίνου του μαστού κα Βασιλική Καλούτσα υποδέχτηκε,

στα Οινόφυτα,  την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ο Δήμος Τανάγρας και το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν  και με το Κέντρο Υγείας Θήβας, καθώς ο Οκτώβρης είναι ο μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η ενημέρωση, επί της ουσίας, ήταν μια βιωματική προσέγγιση της νίκης κατά του καρκίνου. Το ρόλο το οποίο διαδραματίζει καταρχήν η σωστή ενημέρωση, κυρίως, στον τομέα της πρόληψης και ακολούθως της ψυχολογικής στήριξης και αντιμετώπισης του προβλήματος.

Το θέμα της ομιλίας: «Επαναπροσδιορίζω τις προτεραιότητές μου, αλλάζω ζωή» ήταν εξαιρετικά εύστοχο, γιατί στόχο είχε η εκδήλωση να αφυπνίσει τον γυναικείο πληθυσμό πάνω στο θέμα του καρκίνου του μαστού και να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του στη λογική ότι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος. Νικιέται!  Και νικιέται όταν αντιμετωπίζεται, όταν υπάρχει γνώση. Όταν οι γυναίκες είναι απαλλαγμένες από ταμπού και κόμπλεξ. Όταν ξέρουν να διαχειρίζονται το σώμα τους.
Την κα Καλούτσα, η οποία για δεύτερη φορά επισκέφθηκε το Δήμο Τανάγρας ως πρεσβευτής της μάχης ενημέρωσης και πρόληψης κατά του καρκίνου, υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας και η Διευθύντρια του Κ.Ε.Δ. Οινοφύτων κα Σοφία Λιάπη.
Στην εκδήλωση παρέστησαν δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλές γυναίκες, οι οποίες με πολύ ενδιαφέρον άκουσαν τις ομιλήτριες και συγκινήθηκαν από το θάρρος, την πρωτοβουλία και τον αγώνα της κας Β. Καλούτσα να ενημερώνει τις γυναίκες σε όλη την Ελλάδα για το καρκίνο. Σύμβολο θάρρους και ψυχικής δύναμης που χρειάζεται η κοινωνία μας για να ξεπεράσει τις δυσκολίες της καθημερινότητας.