«Στην υγειά μας ρε παιδιά» 15-5-2019

Συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας και του β´ χορευτικού τμήματος ενηλίκων στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου ´´Στην υγειά μας ρε παιδιά ´´.Μια εκπομπή αφιερωμένη στο ίδρυμα της Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στην δισκογραφική παραγωγή “ο πρώτος ήλιος” με τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή και ερμηνεύτρια τη Σοφία Μάνου.

250 παιδιά συμμετέχουν σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για τον αξέχαστο συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή.
Το στούντιο γέμισε με μέλη χορωδιών και μουσικούς της Νεανικής και Συμφωνικής Ορχήστρας της Νίνας Πατρικίδου που λειτουργεί με την στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.Ιερώνυμου.
Ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή οι: Σοφία Μάνου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ηρώ Σαϊα, Δημήτρης Υφαντής, Θοδωρής Κοτονιάς, Αγγελική Τουμπανάκη, Παναγιώτης Σδούκος και Σταύρος Χαλιαμπάλιας ενώ η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  Αθηνών έδωσε το δικό της ηχόχρωμα.

Ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος -Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Α.Α.- εξέπληξε ερμηνεύοντας  μοναδικά το τραγούδι « GRANADA».
Την παρέα συμπλήρωναν : ο Γιώργος Δεμελής (Διευθυντής της Ορχήστρας «ΚΑΝΩΝ» της Ι.Α.Α.),η  Αιμιλία Κουγιουμτζή, η σύζυγος του αλησμόνητου δημιουργού, ο Φίλιππος Γράψας, η Ταμίλα Κουλίεβα, ο Θανάσης Βισκαδουράκης , ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Μανώλης Καραντίνης, ο  Νίκος Μακράκης, ο Θανάσης Γιώγλου  , ο Ηλίας Λιαμής (διευθυντής της Νεανικής Χορωδίας “Chœur di cœur”(Η χορωδία της καρδιάς)), η Χρυσούλα Τσιμούρη( Διευθύντρια της Μικτής Νεανικής Χορωδίας “ΕΠΤΑΧΟΡΔΗ ΛΥΡΑ” Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου  και της Παιδικής Νεανικής Χορωδίας Δήμου Διονύσου) και ο Αποστόλης Δαγδελένης (Πρόεδρος Κέντρου Θηβαϊκού Πολιτισμού).